maandag 26 december 2022 16:30

Carl Hoefkens: “Belangrijk om batterijen op te laden en momentum terug te pakken”

Coach Hoefkens was uiteraard ontgoocheld na de late gelijkmaker, maar anderzijds ook tevreden over zijn ploeg.

“Ik vond dat we de eerste helft volledig onder controle hadden”, begon de coach zijn verhaal. “De eerste 10 minuten probeerden we te kijken hoe OHL zou spelen om nadien de controle over de match in handen te kunnen nemen. Onze ‘offensive marking’ was goed en ook over de pressing naar voor was ik tevreden. Dat was ook absoluut het voetbal dat we wilden spelen. In de tweede helft merkte ik wel wat minder vertrouwen, maar we konden wel nog steeds ons ding doen. We hadden voldoende kansen om deze match te winnen, maar jammer genoeg waren we niet efficiënt genoeg. Dan weet je dat we met een ploeg als OHL altijd wel moeten opletten. Simon (Mignolet) moest eigenlijk de hele tweede helft amper een bal pakken, dus dan is het extra zuur dat we op het einde nog die gelijkmaker slikken. Over de gehele wedstrijd ben ik echter tevreden over mijn ploeg en hun wil om deze match echt tot een goed einde te brengen. Zo wilde bijvoorbeeld Noa (Lang) absoluut spelen ondanks een blessure. Dat bleek dan na de opwarming jammer genoeg niet mogelijk en ook Hans (Vanaken) speelde de tweede helft met een injectie in zijn teen.”
Er werd ook nog eens teruggekomen op de druk van buitenaf. “Voor mezelf als coach verandert de druk van buitenaf niets aan mijn functioneren als coach. De media heeft een verhaal gecreëerd dat mijn positie als coach afhangt van dit resultaat, maar dat heeft geen invloed op mijn functioneren. Ik zal ook niet afwijken van de manier waarop ik met mijn spelers en de jonge talenten in mijn groep omga. Enkele maanden terug waren wij top (o.a. in Europa) en dat was ook het voetbal dat ik prediek. Nu gaat het wat minder, maar we moeten gewoon dat voetbal terugvinden.”
Skov Olsen zat niet in de selectie, maar er is geen persoonlijk probleem. “Ik probeer gewoon als coach een lijn te trekken, maar er is absoluut geen probleem met Andreas. Noa (Lang) werd ook al eens om dezelfde redenen uit de selectie gelaten, maar nadien was zijn reactie fantastisch. Daarom dat ik zeg dat Skov Olsen dit seizoen ook nog heel belangrijk voor Club zal zijn.”
De volgende wedstrijd is de topper tegen leider KRC Genk. “Nu is het vooral belangrijk voor onze groep om de batterijen op te laden. Het is zowel mentaal als fysiek al een heel zwaar seizoen geweest. Het is vooral van belang dat het momentum terugkeert en dat kan enkel als het absolute geloof er is. De mindere momenten bepalen nu eenmaal hoe we als groep ook verder kunnen groeien”, besloot coach Hoefkens.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in