Clement en Mignolet blikken vooruit: “We moeten 95 minuten top zijn”

Club Brugge landde deze middag met veel ambitie en overtuiging in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Na de 1-0 zege vorige week in Jan Breydel is het geloof in de eerste échte krachttoer van het seizoen groot. Blauw-zwart droomt van nieuwe deelname aan de poulefase van de Champions League, te beginnen morgenavond tegen Dynamo Kiev.

Mignolet: "Ik geloof rotsvast in project van Club"

Philippe Clement en Simon Mignolet presenteerden zich met een gezonde portie positivisme op de persconferentie voor aanvang van de oefensessie op Oekraïnse bodem. “Er zijn daar veel goede redenen voor”, stipte de nieuwe doelman van Club Brugge aan. “De heenwedstrijd toont aan dat we zeker over voldoende kwaliteiten beschikken om een sterk resultaat neer te zetten.”

 

Volgende week maandag opnieuw het vliegtuig opstappen voor de laatste horde richting Champions League, dat is morgen het grote doel in het nationale Olimpiyskiy-stadion. “De honger is alleszins bijzonder groot om aan de poulefase deel te nemen”, steekt de Limburger zijn grote ambitie niet onder stoelen of banken. “Het is het absolute summum van het seizoen om op dit niveau te kunnen spelen. Fysiek en mentaal voel ik me alleszins helemaal klaar voor het grote werk. Ik geloof rotsvast in het project dat Club me tijdens de onderhandelingen voorstelde. Er huist enorm veel kwaliteit in deze groep om het de komende maanden op alle fronten ver te schoppen. Morgen willen we die ambities alvast volop in de verf zetten. Ruud Vormer grapte tijdens de vlucht dat mijn opdracht poepsimpel is : ‘’Simon, houd gewoon de nul op het bord en klaar is Kees”, zei hij. “Ik zal er alles aan doen om hem en Club Brugge niet te ontgoochelen.”

 

Clement: "Overtuigd dat hongerige groep klus kan klaren"

De Brugse coach kon de zegedrang van Mignolet alleen maar bevestigen. “We zagen in de eerste helft tijdens de heenmatch een top Club Brugge aan het werk. Na de rust omschrijf ik onze prestaties eerder als middelmatig”, was Philippe Clement doodeerlijk in zijn analyse. “Dat laatste zal morgen onvoldoende zijn als we willen doorstoten naar de groepsfase tegen Basel of Linz.”

 

Philippe Clement wil dan ook dat de spelersgroep alles uit de kast te haalt om Dynamo Kiev opzij te zetten. “Er zal een hevige strijd moeten gevoerd worden om ons doel te bereiken”, besloot de coach zijn persconferentie. “Onze eendracht en werkkracht zal onnoemlijk groot moeten zijn. Er zal 95 minuten vol gas moeten gegeven worden, maar ik ben ervan overtuigd dat deze hongerige groep in staat is om de klus te klaren. We zijn niet naar hier gekomen om ons resultaat van de heenwedstrijd te verdedigen, maar wel om de kwalificatie af te dwingen.”