Club pakt knappe 1-2 zege bij Zulte Waregem

Club Brugge heeft de topper op het veld van Zulte Waregem met 1-2 gewonnen. Dankzij goals van Dennis en Vossen behoudt Blauw-Zwart na drie speeldagen het maximum van de punten.

Text: 

Ivan Leko wijzigde het elftal dat zondag Eupen versloeg op drie plaatsen. Centraal achterin verving Denswil Engels, terwijl Limbombe op de linkerflank de plaats innam van Touba. Bovendien kreeg Hans Vanaken zijn eerste basisplaats dit seizoen. Lior Refaelov moest daardoor vrede nemen met een plaatsje op de bank.

Club pakt knappe 1-2 zege bij Zulte Waregem
Hans Vanaken verscheen voor het eerst aan de aftrap

Beide teams wilden hun leidersplaats niet kwijt spelen en begonnen daardoor vrij afwachtend. De eerste kans was wel voor de thuisploeg: Leya Iseka haalde de achterlijn, maar Horvath bracht redding. Aan de overkant pakte doelman Bostyn een kopbal van Denswil. Zulte Waregem kwam na verloop van tijd wel meer opzetten, vooral via de pijlsnelle Olayinka: eerst ging zijn kopbal over doel en kort daarop kon Mechele hem nog net het scoren beletten. Tussendoor ging een poging van Leya Iseka voorlangs.

Club pakt knappe 1-2 zege bij Zulte Waregem
Dennis en Limbombe vieren het openingsdoelpunt
Text: 

Club had het lastig, maar kon halfweg de eerste helft plots toch scoren. Vanaken lanceerde Limbombe op links en zijn voorzet werd in doel gedevieerd door Dennis. Voor de Nigeriaan was het al zijn vierde doelpunt van het seizoen. Essevee probeerde te reageren en had wel het meeste balbezit, maar beet zich de tanden stuk op de Brugse organisatie.

Na de pauze duwde Blauw-Zwart het gaspedaal meteen stevig in. Eerst kon Vossen net niet voldoende bij een voorzet van Limbombe, maar even later was de 0-2 toch een feit. Na een kopbal van Vanaken beroerde Derijck de bal met de hand en dus wees scheidsrechter Visser naar de stip. Jelle Vossen twijfelde niet en verdubbelde de Brugse voorsprong.

Text: 

De thuisploeg moest nu wel reageren en slaagde daar ook in: na een knap hakje van Olayinka bediende Hamalainen Leya Iseka en die schoot de 1-2 van dichtbij binnen. Voor Club was het dus opnieuw alle hens aan dek. Bostyn moest daarna redding brengen op een schot van Vormer, maar het was wel Zulte Waregem dat volop druk probeerde te zetten. Veel meer dan een harde knal van De Pauw leverde dat echter niet op. Al mocht Club wel blij zijn dat Visser geen strafschop floot na een fout van Mechele op Olayinka.

Club pakt knappe 1-2 zege bij Zulte Waregem
Jelle Vossen zorgde van op de stip voor de 0-2

Leko gooide Diaby, Wesley en de debuterende Vanlerberghe in de strijd en hoopte via de counter voor de beslissing te kunnen zorgen. Vijf minuten voor tijd lanceerde Nakamba Wesley, maar de Braziliaan stuitte op doelman Bostyn. Daarna verzuimden ook Diaby en Vormer de match definitief te beslissen. In de slotseconden werd het nog even spannend, maar Kaya krulde een vrije trap net over en dus bleef de 1-2 op het bord.

Jupiler Pro League – Speeldag 3
Toeschouwers: 11.204 - Regenboogstadion
Scheidsrechter: Lawrence Visser
Zulte Waregem: Louis Bostyn – Davy De fauw, Timothy Derijck, Michael Heylen, Brian Hamalainen – Julien de Sart, Fredrik Oldrup Jensen (81’ Ivan Saponjic), Onur Kaya – Nill De Pauw, Aaron Leya Iseka, Peter Olayinka. Coach: Francky Dury.
Club Brugge: Ethan Horvath – Brandon Mechele, Timmy Simons, Stefano Denswil – Helibelton Palacios, Ruud Vormer, Hans Vanaken (82’ Wesley Moraes), Marvelous Nakamba, Anthony Limbombe – Jelle Vossen (75’ Jordi Vanlerberghe), Emmanuel Dennis (63’ Abdoulay Diaby). Bank: Guillaume Hubert, Bjorn Engels, Lior Refaelov en Ahmed Touba. Coach: Ivan Leko.
Gele kaarten: Dennis, Nakamba, Derijck, Diaby.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 22’ Dennis (0-1), 48’ Vossen (penalty, 0-2), 53’ Leya Iseka (1-2).

 

Tekst: Steven Floin

Zulte Waregem - Club 11-08-2017

Related articles