Club speelt 1-1 gelijk op Antwerp

Club Brugge heeft zijn eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Blauw-Zwart kwam op Antwerp immers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ruud Vormer bracht Club op voorsprong, maar Haroun maakte in de slotfase nog gelijk.

Text: 

De Brugse basiself onderging twee wijzigingen in vergelijking met de match van vorige week tegen KV Kortrijk. Dion Cools was niet volledig fit geraakt en werd op de rechterflank vervangen door Emmanuel Dennis. Jelle Vossen moest gisteren geblesseerd afhaken en werd voorin vervangen door Loïs Openda. De achttienjarige spits maakte vorige week pas zijn debuut en mocht nu dus al meteen in de basis starten.

Loïs Openda verscheen voor het eerst aan de aftrap
Loïs Openda verscheen voor het eerst aan de aftrap

Antwerp had in de eerste drie wedstrijden nog geen enkel doelpunt geïncasseerd en bewees ook tegen Club dat het over een uitstekende organisatie beschikt. De thuisploeg speelde erg fysiek en dwong op kracht ook de eerste kansen af. Eerst blokte Vormer een schot van Jelle Van Damme af en even later kopte diezelfde Van Damme het leer over doel. Op het kwartier kon ook Blauw-Zwart voor het eerst dreigen, maar scheidsrechter Lardot floot Openda terug na een voorafgaande duwfout.

Bolat kon met een ultieme reflex Vanaken het scoren beletten
Bolat kon met een ultieme reflex Vanaken het scoren beletten
Text: 

De Bruggelingen hadden het lastig met de stevig bikkelende thuisploeg, maar konden in het slot van de eerste helft steeds meer hun wil opdringen. Na een doorgekopte hoekschop kwam het leer bij Openda terecht, maar die schoot recht op Van Damme. Even later speelde Vormer knap Vanaken vrij, maar Bolat kon het leer met een ultieme reflex nog net uit het doelvlak ranselen. Even later krulde Vanaken ook een vrije trap net naast. Het enige wat Antwerp daar tegenover kon stellen, was een schot van Hairemans dat naast ging.

Ook na de pauze was Club Brugge de meest dominante ploeg. Het eerste gevaar kwam van Arnaut Danjuma, maar Opare kon de Nederlander nog net afstoppen. Antwerp voelde dat Blauw-Zwart steeds meer de bovenhand nam, maar kon kort voor het uur plots toch dreigen: Borges kwam een teenlengte te kort om een vrije trap van Hairemans  in doel te verlengen. Even later ging ook Bolingi zijn kans, maar het schot van de Congolees ging ruim over en naast.

Text: 

Halfweg de tweede helft slaagde Club er uiteindelijk toch in om het Antwerpse slot te ontgrendelen. Na een knappe diepe pass van Vanaken tot bij Openda tikte Van Damme de bal in de loop van Ruud Vormer en die kon de 0-1 makkelijk in het lege doel schieten. De thuisploeg leek van slag, maar de Bruggelingen verzuimden de wedstrijd definitief te beslissen. Een afzwaaier van Danjuma leverde niets op en na een vlijmscherpe counter kon ook Openda zijn poging niet kadreren.

Ruud Vormer bracht Club op voorsprong
Ruud Vormer bracht Club op voorsprong

Blauw-Zwart leek alles onder controle te hebben, maar incasseerde zes minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker. Na een kopbal van Arslanagic kon Letica de bal niet vasthouden en daar profiteerde Haroun van om de 1-1 binnen te trappen. In de slotfase bleef het ongemeen spannend, maar pogingen van Vanaken, Vormer en Opare leverden niets op. Door dit gelijkspel is Club Brugge zijn maximum kwijt. Het telt nu twee punten achterstand op Anderlecht, dat volgende week op bezoek komt in Jan Breydel.

Jupiler Pro League – Speeldag 4

Toeschouwers: 12.854 – Bosuilstadion

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Antwerp: Sinan Bolat – Daniel Opare, Dino Arslanagic, Matheus Borges, Simen Juklerød – Sambou Yatabaré (75’ Didier Lamkel Ze), Faris Haroun, Jelle Van Damme (80’ Ivo Rodrigues), Geoffry Hairemans – Jonathan Bolingi, William Owusu. Coach: László Bölöni.

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Matej Mitrović, Stefano Denswil – Emmanuel Dennis (93’ Saulo Decarli), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma – Siebe Schrijvers (82’ Luan Peres), Loïs Openda (80’ Dion Cools). Bank: Ethan Horvath, Ivan Tomečak, Brandon Mechele en Brandon Baiye. Coach: Ivan Leko.

Gele kaarten: Opare, Van Damme, Rodrigues.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 66’ Vormer (0-1), 84’ Haroun (1-1).

 

Tekst: Steven Floin

Antwerp-Club Brugge 19-08-2018

Related articles