Club verplettert Standard met 4-0

Club Brugge is uitstekend begonnen aan Play-Off 1. Na Gent en Anderlecht rekende Blauw-Zwart nu ook met groot machtsvertoon af met Standard. Dankzij goals van Schrijvers, Dennis, Wesley en een owngoal van Vanheusen versloeg Club de Rouches met 4-0.

Text: 

Ivan Leko koos voor hetzelfde elftal dat vorige week zowel Gent als Anderlecht versloeg. Standard was net als Club met zes op zes begonnen aan de Play-Offs en zakte dan ook met vertrouwen af naar Jan Breydel. Blauw-Zwart trok meteen vol in de aanval, maar een deviatie van Vanaken ging over, Ochoa ranselde een voorzet-schot van Vormer uit zijn doel en een harde knal van Diatta zoefde naast. Aan de overkant krulde Marin een vrije trap naast de kooi van Horvath.

Siebe Schrijvers krulde de 2-0 knap in doel
Siebe Schrijvers krulde de 2-0 knap in doel

De Bruggelingen gingen steeds meer druk zetten en kwamen halfweg de eerste helft ook op voorsprong. Ochoa kon eerst nog een poging van Vormer redden, maar toen Vanheusden daarna de bal wou wegtrappen, gleed de verdediger uit waardoor hij de bal ongelukkig in eigen doel devieerde. Een meevaller voor Club dus, dat direct daarna op erg fraaie wijze de voorsprong verdubbelde. Vanaken bediende Siebe Schrijvers, die knap zijn tegenstander uitkapte en de 2-0 met links voorbij Ochoa krulde.

Dennis zorgde nog voor de rust voor de 3-0
Dennis zorgde nog voor de rust voor de 3-0
Text: 

De Rouches probeerden meteen te reageren, maar Horvath redde een poging van Emond. Club was niet onder de indruk en bleef vol doorgaan: een vrije trap van Denswil ging voorlangs, Ochoa redde een schot van Dennis, een knal van Diatta spatte uiteen op de deklat en een pegel van Dennis zoefde over. Vijf minuten voor de rust was de 3-0 uiteindelijk toch een feit: Dennis kopte een hoekschop van Vanaken staalhard in doel. Horvath werd alleen bedreigd door vrije trappen van Marin en Kosanovic, maar het waren de Bruggelingen die via Diatta bijna een vierde keer scoorden.

Ook na de pauze ging de Brugse pletwals gewoon verder. Blauw-Zwart nam geen genoegen met de 3-0 en bleef Standard volledig wegdrukken. Zo kopte Diatta een voorzet van Dennis over doel, terwijl een nieuwe voorzet van uitblinker Dennis via de vingertoppen van Ochoa de deklat streelde. De 4-0 leek in de maak, maar Ochoa weigerde alle medewerking. De Mexicaanse doelman pareerde eerst een plaatsbal van Vanaken en had daarna ook een prima reflex in huis op een lage schuiver van Schrijvers.

Text: 

Michel Preud’homme zag dat zijn team geen vuist kon maken en greep in na een uur spelen. Met Miangue en Halilovic gooide de ex-Clubcoach twee nieuwe krachten in de strijd, maar dat bracht geen wijzigingen in het spelbeeld teweeg. De Bruggelingen bleven duidelijk baas en kwamen steeds dichter bij een vierde doelpunt: Wesley kopte een voorzet van Dennis centimeters naast, terwijl Ochoa redding bracht op een plaatsbal van Vormer.

Wesley zorgde voor de 4-0 eindstand
Wesley zorgde voor de 4-0 eindstand

Tien minuten voor tijd kwam de verdiende 4-0 er dan toch: Vormer zette zich goed door op rechts en zijn voorzet werd door Wesley van dichtbij binnengehamerd. Kort daarop konden de Luikenaars zelf ook voor gevaar zorgen, maar Horvath bracht in twee tijden redding op een vrije trap van Kosanovic. Met uitzondering van een schot van Danjuma gebeurde er in de slotfase niets meer en dus pakte Club een erg knappe 4-0 zege. Het nadert zo opnieuw tot op één punt van leider Genk.

Jupiler Pro League – Play-Off I, speeldag 3

Toeschouwers: 28.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Club Brugge: Ethan Horvath – Clinton Mata (76’ Saulo Decarli), Brandon Mechele, Stefano Denswil – Emmanuel Dennis, Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken (73’ Sofyan Amrabat), Krépin Diatta (63’ Arnaut Danjuma) – Siebe Schrijvers, Wesley Moraes. Bank: Karlo Letica, Luan Peres, Benoît Poulain, Jelle Vossen, Dion Cools en Loïs Openda. Coach: Ivan Leko.

Standard: Guillermo Ochoa – Pedro Luis Cavanda, Zinho Vanheusden, Milos Kosanovic, Konstantinos Laifis (60’ Senna Miangue) - Merveille Bokadi, Razvan Marin, Gojko Cimirot - Mehdi Carcela (78’ Maxime Lestienne), Renaud Emond (60’ Alen Halilovic), Moussa Djenepo. Coach: Michel Preud’homme.

Gele kaarten: Vanheusden, Cavanda.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 22’ Vanheusden (owngoal, 1-0), 24’ Schrijvers (2-0), 39’ Dennis (3-0), 80’ Wesley (4-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Standard 08-04-2019

Related articles