Club wint de stadsderby met 2-1

Club Brugge heeft de derby tegen Cercle met 2-1 gewonnen. Hans Vanaken bracht Blauw-Zwart op voorsprong en op het uur zorgde Krépin Diatta voor de beslissing. De aansluitingstreffer van Kylian Hazard viel pas in de blessuretijd. Door de nederlaag van AA Gent telt Club nu al vijftien punten voorsprong.

Text: 

De basiself die vorige week Genk versloeg, onderging slechts één wijziging: Siebe Schrijvers kwam voorin in de plaats van Percy Tau. De Limburger speelde samen met Charles De Ketelaere in de spits. Club had uiteraard vertrouwen getankt tegen Genk, maar ook Cercle was aan een sterke reeks bezig. Het team van coach Bernd Storck pakte de voorbije weken 12 op 12 en rukte zo op van de laatste naar de veertiende plaats.

Siebe Schrijvers apareció en el once inicia
Siebe Schrijvers apareció en el once inicial

Blauw-Zwart greep de bezoekers meteen bij de keel, maar kon dat aanvankelijk niet omzetten in concreet doelgevaar. Na een kwartier werd De Ketelaere diep gestuurd, maar de Bruggeling kon de bal niet meenemen. Even later zorgde diezelfde De Ketelaere wel voor de eerste kans: zijn schot met links ging echter net naast. Voor Club was dat het sein om het gaspedaal steviger in te duwen: Mechele kopte een hoekschop van Schrijvers voorlangs, terwijl Schrijvers zelf het leer over en naast trapte. Kort daarop pakte doelman Moser een vluchtschot van Sobol.

Hans Vanaken adelantó al Club Brujas
Hans Vanaken adelantó al Club Brujas
Text: 

Club was duidelijk baas en kwam steeds dichter bij een doelpunt. Na een prima voorzet van Vanaken kon Schrijvers het leer net niet in doel verlengen. De verdiende 1-0 viel uiteindelijk vijf minuten voor de rust: Hans Vanaken sneed naar binnen en knalde het leer vanop de rand van de zestien meter staalhard binnen. Net voor de pauze werd het zelfs bijna 2-0: Schrijvers gaf de bal mee met De Ketelaere, maar zijn schot werd gered door Moser.

Na de pauze ging Blauw-Zwart op hetzelfde elan door. De eerste kans was voor De Ketelaere, maar zijn volley ging net voorlangs. Even later pakte Vanaken uit met een geniale pass richting Mats Rits en die kon in twee tijden zelfs scoren. Na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt echter afgekeurd. Cercle kwam goed weg en kon even later ook zelf voor gevaar zorgen. Mignolet had evenwel geen problemen met een schot van De Belder.

Text: 

Club was duidelijk baas en kon dat overwicht op het uur ook omzetten in een tweede doelpunt. Krépin Diatta slalomde naar binnen en knalde de 2-0 staalhard in de korte hoek. De match leek beslist, al kwam Blauw-Zwart even later wel goed weg: Mignolet trapte het leer pardoes op De Belder, maar de bal rolde net naast de verste paal. Kort daarop pakte de Limburger ook een schot van Hotic. Aan de overkant ging een poging van Diatta voorlangs, terwijl De Ketelaere hoog over doel mikte.

Krépin Diatta marcó el 2-0
Krépin Diatta marcó el 2-0

In de slotfase controleerde Club de partij. Met uitzondering van een schot van De Belder kon Cercle niet voor gevaar zorgen. In de blessuretijd viel er plots toch nog een doelpunt uit de lucht, toen de ingevallen Kylian Hazard een voorzet aan de tweede paal kon binnenduwen. 2-1 dus, maar Club kwam niet meer in de problemen. Aangezien AA Gent op eigen veld onderuit ging tegen Charleroi, loopt Blauw-Zwart vijftien punten uit op de Buffalo’s.

 

 

Jupiler Pro League – Speeldag 29

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wesley Alen

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Simon Deli – Krépin Diatta, Mats Rits, Éder Balanta, Hans Vanaken, Eduard Sobol – Charles De Ketelaere (83’ Michael Krmenčík), Siebe Schrijvers (91’ Loïs Openda). Bank: Ethan Horvath, Odilon Kossounou, Matej Mitrović, Federico Ricca, Thibault Vlietinck, Percy Tau, Ignace Van der Brempt en Maxim De Cuyper. Coach: Philippe Clement.

Cercle Brugge: Lennart Moser – Giulian Biancone, Dimitrios Chatziisaias, Yves Dabila, Dimitar Velkovski – Dino Hotic, Lassana Coulibaly (81’ Godfred Donsah), Kevin Hoggas (71’ Kylian Hazard), Johanna Omolo – Dylan De Belder, Marton Eppel (71’ Lyle Foster). Coach: Bernd Storck.

Gele kaarten: geen

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 39’ Vanaken (1-0), 59’ Diatta (2-0), 91’ Hazard (2-1).

 

Tekst: Steven Floin

Club-Cercle 07-03-2020

Related articles