vrijdag 2 september 2022 22:45

Club wint derby tegen Cercle met 4-0

Club Brugge pakte een ruime 4-0 overwinning in de stadsderby tegen Cercle. Andreas Skov Olsen bracht Blauw-Zwart op slag van rust op voorsprong en rond het uur volgde de beslissing dankzij een owngoal van Marcelin en een doelpunt van Nielsen. In de slotfase kon Roman Yaremchuk zijn debuut bekronen met de 4-0.

Carl Hoefkens koos voor hetzelfde elftal dat de voorbije weken telkens succesvol was. De kersverse aanwinsten Raphael Onyedika en Roman Yaremchuk begonnen dus op de bank. Blauw-Zwart pakte vorig seizoen slechts 1 op 6 tegen Cercle en zag de buren ook nu weer sterk beginnen. Zo was de eerste kans voor de bezoekers, maar Sylla kon een schot van Van Der Bruggen afblokken. Cercle zette hoog druk en ging ook fel in duel. Zo kwam Marcelin erg goed weg met slechts geel na een onbesuisde tackle op Nielsen.

Onyedika mocht al vroeg invallen
Onyedika mocht al vroeg invallen

Na een nieuwe waarschuwing van Ueda kwam de Brugse motor na een kwartier stilaan op dreef. Eerst kon Skov Olsen Jutglà en Vanaken net niet bereiken en even later pakte Nielsen uit met een knappe deviatie achter het steunbeen, na een voorzet van opnieuw Skov Olsen. Doelman Majecki kon echter makkelijk redding brengen. Club kwam steeds meer opzetten, maar kreeg kort voor het half uur een zware opdoffer te verwerken: Clinton Mata verdraaide zijn enkel en moest geblesseerd naar de kant. Raphael Onyedika mocht meteen zijn debuut maken, waardoor Odoi een rij achteruit schoof en de plaats van Mata innam.

Casper Nielsen scoorde de 3-0
Casper Nielsen scoorde de 3-0

Ueda ondernam even later een nieuwe poging, weliswaar zonder succes. Voor Club was dat het sein om een versnelling hoger te schakelen. Na een goede interceptie kon Onyedika Skov Olsen lanceren, maar het schot van de Deen strandde in het zijnet. Even later werd een voorzet van Meijer afgeblokt, terwijl een kopbal van Jutglà over doel ging. De 1-0 hing in de lucht en viel ook op slag van rust. Nielsen snoepte de bal af op links en bediende Jutglà. De Spanjaard legde het leer goed breed tot bij Skov Olsen, die vlot zijn man voorbij ging en de 1-0 overhoeks binnentrapte.

In de tweede helft ging Blauw-Zwart volop op zoek naar de beslissing. De eerste kans was voor Meijer, maar de Nederlander kon een voorzet van Skov Olsen niet binnenkoppen. Even later kon Sowah Jutglà net niet bedienen. Aan de overkant deelde ook Cercle een waarschuwing uit, toen een schot van Denkey tegen de buitenkant van de paal ging. Toch was het Club dat kon scoren: na een scherpe voorzet van Skov Olsen gleed Marcelin het leer in eigen doel.

Blauw-Zwart op rozen dus, waardoor Jutglà en Skov Olsen meteen mochten gaan rusten. Roman Yaremchuk en Antonio Nusa waren hun vervangers. Een afgeweken schot van Meijer ging eerst nog over, maar halfweg de tweede helft viel dan toch de definitieve beslissing. Nusa ging door op snelheid en legde het leer terug tot bij Casper Nielsen die de 3-0 van dichtbij binnentrapte. Cercle probeerde nog te reageren via de ingevallen Ravych, maar zijn poging ging over doel.

Roman Yaremchuk bekroonde zijn debuut met een doelpunt
Roman Yaremchuk bekroonde zijn debuut met een doelpunt

In de slotfase probeerde Club krachten te sparen met het oog op de Champions League-wedstrijd van komende woensdag tegen Bayer Leverkusen. Het werd uiteindelijk wel nog 4-0 dankzij debutant Roman Yaremchuk. Vanaken bediende de Oekraïner, die met een afgeweken schot doelman Majecki kon verschalken. Een ruime overwinning voor Blauw-Zwart dus, dat zo met vertrouwen kan beginnen aan het kampioenenbal.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 7
Toeschouwers:
28.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Lawrence Visser
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata (29’ Raphael Onyedika), Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (62’ Antonio Nusa), Casper Nielsen (76’ Lynnt Audoor), Denis Odoi, Hans Vanaken, Bjorn Meijer (76’ Dedryck Boyata) – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (62’ Roman Yaremchuk). Bank: Senne Lammens en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Cercle Brugge: Radoslaw Majecki - Robbe Decostere (69’ Heitor), Boris Popovic, Jean Marcelin (72’ Christiaan Ravych), Louis Torres - Abu Francis (72’ Jesper Daland), Leonardo Da Silva Lopes, Hannes Van der Bruggen (69’ Yann Gboho), Dino Hotic - Ayase Ueda (80’ Aske Sampers), Kevin Denkey. Coach: Dominik Thalhammer.
Gele kaarten: Marcelin, Ueda, Jutglà.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 44’ Skov Olsen (1-0), 59’ Marcelin (owngoal, 2-0), 67’ Nielsen (3-0), 82’ Yaremchuk (4-0). 

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in