Danjuma debuteert bij Oranje

Met Danjuma, Nakamba en Openda kwamen 3 Club-spelers in actie zaterdagavond. Amrabat zag terwijl Marokko winnen van de Comoren.

Text: 

Nadat Brandon Mechele, Hans Vanaken, Karlo Letica en Matej Mitrovic op de bank bleven tijdens de interlands vrijdag, was het zaterdag de beurt aan 4 andere Club-spelers. Danjuma was de meest opvallende, want niet alleen maakte hij zijn debuut bij de nationale ploeg, zijn Nederland won ook nog eens met 3-0 van Duitsland.

 

Danjuma mocht zo’n 20 minuten voor tijd Steven Bergwijn komen vervangen en liet zich meteen zien. Het stond toen al 1-0 voor de Nederlanders. Duitsland zocht de gelijkmaker, maar Danjuma en co loerden op de tegenaanval, met resultaat. Depay even voor tijd en Wijnaldum in het absolute slot zorgden nog voor een indrukwekkende 3-0. Een goede generale repetitie voor de derby der Lage Landen van komende dinsdag.

 

Eerder op de dag speelde Loïs Openda met de Belgische U19 vriendschappelijk gelijk tegen Oezbekistan, met 1-1 in Marbella.

 

In de kwalificaties voor de Africa Cup of Nations 2019 won Marvelous Nakamba met Zimbabwe verrassend op bezoek bij Congo. Een 0-2 voorsprong kon niet meer ingehaald worden, 1-2 was de eindstand. 

 

Sofyan Amrabat, ten slotte, bleef de hele match op de bank voor Marokko, dat met 1-0 won van de Comoren.

Danjuma debuteert bij Oranje
Danjuma debuteert bij Oranje