Dynamo Kiev - Club Brugge: de Club-facts

Morgenavond om 19u30 staat voor Club het levensbelangrijke duel tegen Dynamo Kiev op het menu. Blauw-zwart verdedigt een 1-0 bonus uit de heenwedstrijd en mikt in Kiev op een plekje in de laatste voorronde van de Champions League. Ontdek hier alles wat je moet weten over de wedstrijd!

DE ARBITRAGE

De Kroaat Ivan Bebek zal de wedstrijd in Kiev in goede banen leiden. De 42-jarige ref -in het dagelijkse leven actief als verzekeringsagent- wordt bijgestaan door assistenten Goran Pataki, Bojan Zobenica en vierde official Mario Zebec. Verder zullen ook UEFA-scheidsrechterwaarnemer Stefan Messner en UEFA-afgevaardigde Adrian Ixari het team van referees vervolledigen.

KORTE TERUGBLIK AAN ZEE

Het voorbije weekend ging een fel gewijzigd Club met 0-2 winnen op het veld van KV Oostende. David Okereke scoorde de openingstreffer en vond al 3 competitiewedstrijden op rij de weg naar het doel. Ook Percy Tau, maker van de 0-2, laat de netten al twee weken op rij trillen. Ruud Vormer gaf dan weer zijn vierde assist in 3 opeenvolgende duels. Club behoudt na een 9 op 9 zo als enige ploeg het maximum van de punten in de Jupiler Pro League.

VOOR DE 7DE KEER NAAR OEKRAÏNE

Dynamo Kiev verloor het voorbije weekend in eigen competitie de topper tegen eeuwige concurrent Shakhtar Donetsk met nipte 1-2 cijfers. Coach Aleksandr Khatskevich voerde - net als Clement tegen Oostende - enkele wissels door met het oog op de confrontatie met Club. Basispionnen Biesiedin, Buialskyi, Kravaiev en Verbic verdwenen uit de ploeg. Pena, Shepelev, Tsygankov en Rodrigues waren de vervangers van dienst. Dynamo staat na een 6 op 9 voorlopig op een derde plek in de Oekraïense competitie, Shaktar Donetsk is leider.

 

Club speelt voor de zevende keer op verplaatsing tegen een Oekraïense ploeg, met als resultaat één zege, 3 draws en 3 nederlagen. In vijf van de zeven uitmatchen kon het minstens één keer scoren. Al 10 keer eerder won Club in een heenmatch thuis met 1-0 tijdens een confrontatie met rechtstreekse uitschakeling. Vijf keer kon Club zich daarbij kwalificeren voor de volgende ronde, evenveel keer werd Club alsnog uitgeschakeld.

INDRUKWEKKEND OLYMPISCH STADION

Text: 

De Oekraïners spelen hun thuismatchen in het op één na grootste stadion van Oost-Europa, het Olympisch Nationaal Sportcomplex in Kiev. Het stadion werd gebouwd in 1923 maar volledig opgefrist in 2011 voor aanvang van het EK 2012 in Polen en Oekraïne. Sindsdien biedt het stadion plaats aan zo’n 70.050 toeschouwers en werd er onder meer de finale van het EK 2012 (Spanje-Italië (4-0)) en de UEFA Champions League-finale van 2018 (Real Madrid-Liverpool (3-1)) afgewerkt.

Het Olympisch Stadion in Kiev biedt plaats aan 70.000 man.
Het Olympisch Stadion in Kiev biedt plaats aan 70.000 man.

ANDERE WEDSTRIJDEN (13/08)

18u30: Qarabag – APOEL (heen: 2-1)

19u30: RBK – Maribor (heen: 3-1)

20u00: Kopenhagen – Rode Ster (heen: 1-1)

20u00: Ferencvaros – Dinamo Zagreb (heen: 1-1)

20u30: Ajax – PAOK (heen: 2-2)

20u30: Olympiakos – Istanbul BB (heen: 1-0)

20u30: LASK Linz – Basel (heen: 2-1)

20u45: Celtic – CFR Cluj (heen: 1-1)

21u00: Porto – Krasnodar (heen: 1-0)