Hattrick Openda levert Club Brugge drie punten op

De beloften van Club wonnen in Play-Off 1 met 3-5 van AA Gent. Openda was de man van de match met een hattrick waaronder twee hele mooie doelpunten.

Club Brugge begon wat afwachtend aan de eerste helft en moest het balbezit overlaten aan de thuisploeg. Toch was het Baiye die met een knap afstandsschot Blauw-Zwart op voorsprong bracht. De Gentenaren verzilverden hun overwicht 5 minuten later, Andrijasevic maakte gelijk. Club Brugge had moeite om de bal in de ploeg te houden, maar kon door een blunder in de Gentse defensie net na het kwartier opnieuw scoren. Openda was sneller op de bal en maakte zijn eerste van de namiddag. Met de 1-2 voorsprong kregen de jonkies van Rik De Mil terug grip op de wedstrijd. Maar ook de Brugse defensie werd nonchalant en David lukte de 2-2. Dat leek ook de ruststand te worden, maar een fantastisch doelpunt van opnieuw Openda zorgde voor de 2-3 ruststand.

Na de pauze zorgde een fikse regenbui voor een natte en snelle grasmat. Ngonge diepte al vroeg de score uit op assist van Baiye. Club Brugge leek met die voorsprong de wedstrijd te gaan uitspelen, maar 25 minuten voor tijd scoorde David zijn tweede en was alles terug mogelijk. Doelman Gabriel moest daarna nog een paar keer goed tussen komen om de voorsprong te behouden. Een kwartier voor tijd was het terug de beurt aan Openda, met een onhoudbare knal in de winkelhaak maakte hij zijn hattrick compleet. Blauw-Zwart kwam daarna niet meer in de problemen en won met 3-5 na een spektakelrijke wedstrijd.

Tekst: William Desmet

Beloften AA Gent - Beloften Club Brugge

Related articles