Ignace Van der Brempt: “Droomstart dankzij dat vroege doelpunt"

Ignace Van der Brempt kreeg zijn kans in de basis en opende de score met een prachtige goal. Het was meteen ook zijn allereerste goal voor Blauw-Zwart, nadat hij eerder dit seizoen ook al voor Club NXT kon scoren.

Text: 

“Ik kreeg de bal aan de rand van de zestien. Ik dacht: naar binnen komen, actie maken en dan gewoon rustig in de hoek plaatsen. Ronaldo is mijn inspiratiebron en mijn idool van toen ik klein was. Ik bekijk veel filmpjes van hem. Dan komt het gewoon vanzelf en het is leuk om direct te scoren. Dat is één van mijn kenmerken en ik probeer het zoveel mogelijk op de juiste manier te gebruiken. We trainen daar elke dag op, dan is het normaal dat het doorkomt in wedstrijden. Zo blijven verder werken dus. Dit is toch iets speciaals: mijn eerste doelpunt in eerste klasse. Dit is het hoogste niveau en daar droom je van. Ik ben alvast tevreden.”

Ignace Van der Brempt
Ignace Van der Brempt

Na zijn invalbeurt in Kiev mocht Van der Brempt nu dus starten tegen OHL. "Ik was niet echt enorm verrast dat ik mijn kans kreeg, omdat ik in Oekraïne ook wel goed was ingevallen. Uiteraard kende ik nu wel een droomstart met dat vroege doelpunt. Dat geeft natuurlijk een super gevoel om op die manier de ploeg meteen te kunnen helpen. Ik probeer elke kans die ik krijg volle bak te gaan. Het is vooral belangrijk dat ik mezelf verder kan ontwikkelen en waar de coach me nodig heeft, zal ik er staan voor de ploeg. Natuurlijk hoop ik donderdag tegen Dynamo Kiev ook opnieuw te spelen, maar ik blijf ook realistisch en nuchter. We hebben nog veel andere goeie spelers op verschillende posities. Wanneer ik echter mijn kans zal krijgen, pak ik die uiteraard voor de volle honderd procent." (KN/TM)

Related articles