Ivan Leko: “Collectief heel sterk”

Ivan Leko zag zijn team de eerste topper van het seizoen winnen. De Kroaat was dan ook erg tevreden dat Club de drie punten thuishield.

Text: 

“Winnen tegen een goed Anderlecht doet deugd. Het is immers opnieuw een ploeg die dominant en sterk is, met veel druk voorin. We wisten dat het een moeilijke match zou worden, maar we zijn heel goed begonnen. Tijdens het eerste kwartier speelden we erg sterk, met volop power- en werkvoetbal. We hadden nochtans maar één dag om ons specifiek voor te bereiden, want we wisten pas sinds gisteren dat Wesley mocht meespelen. Maar we waren collectief heel sterk. Sommige spelers acteerden op heel hoog niveau, met Hans Vanaken als absolute uitblinker. Hij speelde erg sterk, met bovendien ook veel rendement. Het was alleen jammer dat we de match niet eerder konden doodmaken. Ik had immers het gevoel dat de 3-1 meer in de lucht hing dan de 2-2.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Leko dropte aanwinst Kaveh Rezaei meteen in de basis en was ook tevreden met het debuut van de Iraniër. “Hij is volgens mij iemand die perfect zal passen bij dit Club Brugge. Hij heeft veel kwaliteiten, zet voortdurend druk en beschikt over een enorme winnaarsmentaliteit. Hij kan Club ongetwijfeld veel diensten bewijzen. Met Rezaei en Amrabat hebben we nu twee nieuwe spelers die we kunnen inpassen. Met hen erbij is de ploeg compleet en kunnen we eraan werken om de puzzelstukjes nog beter in elkaar te doen passen. Ik ben ervan overtuigd dat we genoeg kwaliteit hebben om op drie fronten mee te strijden.” (SF)

Related articles