Ivan Leko: “Onze efficiëntie moet beter”

Ivan Leko zag zijn team in de aanvangsfase overvleugeld worden door een gretige thuisploeg. Daarna nam Blauw-Zwart de bovenhand en was het duidelijk de betere ploeg, weliswaar zonder de verdiende gelijkmaker te scoren.

Text: 

“Dit is een mooie overwinning voor Gent”, aldus Leko. “Het was een typische Play-Offwedstrijd. Gent was beter tijdens de eerste twintig minuten en toonde toen veel meer scherpte en wil. Na de openingsgoal waren er nog twee of drie situaties voor een tweede doelpunt, maar gelukkig konden ze toen niet scoren. Daarna toonden we wel dominantie en kregen we ook grote kansen via Diaby. Tijdens de tweede helft waren we duidelijk de betere ploeg en kregen we opnieuw kansen, maar we scoorden niet. Het is positief dat we tegen de beste verdediging van België veel kansen konden creëren, maar het is duidelijk dat onze efficiëntie beter moet. Op basis van de kansen hadden we misschien meer verdiend, maar als je wil winnen, moet je de kansen ook afmaken. Het is immers niet realistisch dat je in elke play-offwedstrijd tien open kansen kan creëren.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De Clubcoach bracht Lior Refaelov voor het eerst sinds lang aan de aftrap en de Israëlier ontgoochelde allerminst. De aanvallende middenvelder zette een uitstekende prestatie neer, maar kon zijn goede match niet bekronen met een doelpunt. “We wilden met Rafa een extra mannetje in het middenveld hebben. Na het moeilijke begin heeft de hele ploeg getoond dat we op onze manier kunnen voetballen. Jammer genoeg resulteerde dat niet in puntengewin. Ik ben in elk geval tevreden met wat Rafa vandaag getoond heeft, maar dat is geen verrassing. Hij is immers een topspeler.” (SF)

Related articles