Philippe Clement: “Bekerfinale is fantastische belevenis voor de fans”

Na een erg spannende partij plaatste Club Brugge zich tegen Zulte Waregem voor de finale van de Beker van België. Philippe Clement kon terecht trots zijn op zijn team.

Text: 

“Het was een echte Cupwedstrijd met twee ploegen die voluit voor de overwinning zijn gegaan. Er was een ‘No sweat, no glory’-mentaliteit langs beide kanten. Zowel Zulte Waregem als Club Brugge hebben alles gegeven, tot de laatste druppel energie. De wedstrijd ging goed op en af, met kansen aan beide kanten. Beide teams hadden vandaag kunnen winnen. Als je zou zeggen dat Club niet goed was, dan getuigt dat van weinig respect voor Zulte Waregem. Zij waren immers heel sterk en maakten het ons moeilijk. In de eerste helft hebben we verdedigend fouten gemaakt, die we normaal gezien minder maken. Maar dat was ook de verdienste van de spitsen van Zulte Waregem die heel actief waren. In de tweede helft speelden we wel beter. We konden vandaag opnieuw zien dat Zulte Waregem een team is met een sterke coach en met veel kwaliteiten in de kern. Als ze dit verder zetten de volgende weken, dan zullen de andere ploegen sterk moeten zijn om hen uit Play-Off 1 te houden.”

Philippe Clement
Philippe Clement

Zoals steeds hield de Brugse coach beide voeten stevig op de grond. “De bekerfinale is nog ver weg. Nu moeten we eerst focussen op de competitie en de Europa League. Maar vanavond mogen we toch al even denken aan de finale. Dat is immers een fantastische belevenis voor de supporters. Ook daar hoop je opnieuw in het winnende kamp te zitten.” (SF)

Related articles