Ruud Vormer: “Meer energie en agressie in de tweede helft”

Ruud Vormer trapte met een welgemikte strafschop Club op voorsprong. Voor de Nederlander was het al de derde wedstrijd op rij waarin hij van op de stip kon scoren.

Text: 

“In de eerste helft liep het stroef en moeilijk, en bovendien scoorde Moeskroen op een slecht moment. Het veld lag er dan ook nog eens lastig bij. We wisten dat Moeskroen heel gevaarlijk is met crossballen van de zijkant en via vrije trappen. Het was kwestie van elkaar op te peppen tijdens de rust en er meer energie en agressie in te gooien in de tweede helft. En dat lukte ook. Een strafschop is alles of niets. Als je die hard genoeg trapt is die moeilijk te pakken voor een doelman. Je kan er wel op trainen, dan krijg je een vaste voet. Na hun gelijkmaker was het terug gas geven, maar eigenlijk moesten we het vandaag al eerder afgemaakt hebben. Het is wel lekker ballen op zo’n dag in een vol stadion. Ik wilde nu net doorgaan met de wedstrijden, maar nu volgt er een weekje genieten met het gezin.”

Ruud Vormer
Ruud Vormer

Club kan thuis goede cijfers voorleggen dit seizoen. “Dat we zoveel punten pakten, hebben we aan onszelf te danken. Iedere thuiswedstrijd met het publiek achter de ploeg maakt het makkelijker. Dat we daarbij zoveel scoorden, is omdat ze goed aangegeven worden en we knallen ze prima binnen. We creëren daarnaast nog veel kansen. Ik hoop nu dat we kampioen worden en met de beker de dubbel pakken. Het is nog een lange weg, maar we staan er goed voor. Er komen wel nog moeilijke uitwedstrijden naar Antwerp, Gent en Standard.”

 

Ruud Vormer is alvast de Brugse favoriet voor de Gouden Schoen. “Je gaat er stilaan op hopen. Iedereen praat erover en ik hoor de mensen er dagelijks over bezig. Het zou mooi zijn en een bekroning van mijn periode hier in Brugge.” (KN)

Related articles