Ruud Vormer wint de Gouden Schoen!

De Brugse middenvelder en kapitein Ruud Vormer is de winnaar van de Gouden Schoen 2017! De Nederlander werd door journalisten, ex-winnaars, scheidsrechters, bondsmensen en vips verkozen tot de beste speler van het voorbije jaar.

Voor het tweede jaar op rij gaat Club met de hoofdprijs lopen op het Gala van de Gouden Schoen. In Paleis 12 in Brussel werd Vormer bekroond voor zijn fantastische jaar, waarin hij 11 goals en 17 assists liet noteren in 39 wedstrijden en vooral in de tweede seizoenshelft de leider was van een ontketend Blauw-Zwart.

 

Vormer, die voor het tweede jaar op rij op het podium staat, laat Tielemans, Dendoncker en Vanaken achter zich en levert Club een twaalfde eindoverwinning in de Gouden Schoen op, symbolisch voor de Nederlander, die de verpersoonlijking van de waarden van onze twaalfde man is. Het is ook de derde keer in de geschiedenis van de trofee dat Club 2 jaar op rij de eindwinnaar levert, na Ceulemans in ’85 en ’86 en Okon en Van Der Elst in ’95 en ’96. Proficiat Ruud, en nu op naar donderdag!

Related articles