woensdag 31 maart 2021 06:45

Vanaken sluit interlandperiode af met twee goals en assist

Na een drukke interlandperiode sluiten onze Bruggelingen deze week opnieuw aan bij de selectie. Zaterdag staat alweer een competitiewedstijd op de planning met een uitwedstrijd tegen KV Kortrijk.

Zowel Simon Mignolet als Hans Vanaken stonden in de basis bij de 8-0-overwinning van de Rode Duivels tegen Wit-Rusland. Voor Big Si was het zijn 30e cap als Rode Duivel. Vanaken bedankte bondscoach Roberto Martinez voor het vertrouwen met twee doelpunten en een assist. Op voorzet van oude bekende Thomas Meunier tikte Vanaken zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg binnen. In het absolute slot kon hij een tweede keer scoren. Na de overwinning tegen Wales en het gelijkspel tegen Tsjechië begint België met een 7 op 9 aan de kwalificatievoorrondes voor het WK van 2022 in Qatar.

 

Noa Lang moest het Europees Kampioenschap onder 21 vroegtijdig verlaten na een blessure. In de tweede groepswedstrijd van Jong Oranje kwam Lang in botsing met ploeggenoot Toon Koopmeiners. Onze flankaanvaller kon niet verder na pijn aan de knie. Lang keerde terug naar het Basecamp voor verdere revalidatie. Na de 6-1-overwinning tegen Hongarije mag Jong Oranje zich opmaken voor de kwartfinale. De tweede fase van het toernooi vindt plaats van eind mei tot begin juni. Daarin nemen ze het op tegen Denemarken, Frankrijk of Rusland.

 

Ethan Horvath boekte met de Verenigde Staten twee zeges in vriendschappelijke wedstrijden tegen Jamaica en Noord-Ierland. Horvath moest twee keer plaatsnemen op de bank. Hij sloot dinsdag opnieuw aan bij de kern.

 

De enige Bruggeling die nog een wedstrijd voor de boeg heeft is Eduard Sobol. Hij speelt vanavond met Oekraïne tegen Kazachstan. Eerder speelde Oekraïne al tweemaal gelijk tegen Frankrijk en Finland. Hij vervoegt donderdag de Brugse selectie.

 

Nick Shinton en Ignace Van der Brempt keren terug na een trainingskamp met Belgische U21. Daarin speelden ze twee oefenwedstijden: een 3-0-overwinning tegen Standard en een 1-3-nederlaag tegen Westerlo. In de overwinning tegen Standard scoorde Van der Brempt en hield Shinton zijn netten schoon.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in